dimarts, 16 d’octubre del 2012

Vídeo i educació

Avui, dia 16 d'Octubre, a classe de Gestió de la Informació i TIC, hem estat treballant el primer capítol del llibre: "Vídeo y educación"  de Joan Ferrés.
Joan Ferrés és especialista en ciències de la informació i també és mestre.
Ha estat professor de la E.S.O, però actualment és professor dels estudis de Comunicació Audiovisual a la universitat Pompeu Fabra.
Va publicar el llibre de "Vídeo y educación" l'any 1992.



Aquest llibre parla de la influència del mitjans audiovisuals a l'actualitat i sobretot aplicats a l'educació. També parla dels temors que tenen els metres a aplicar aquests mitjans ja que fan una educació totalment diferent i innovadora.

"Las instituciones escolares malgastan cada día más y más energía para preparar a los alumnos para un mundo que ya no existe"

Parla de que tot canvi ha provocat sempre por, però el que no pot fer un mestre és ensenyar a l'alumne coses que ja han passat a la història i que en un futur no les podrà aplicar.
La por al canvi i la obsessió per el passat han portat a l'escola a la inadaptació.

Els mitjans audiovisuals ens desperten un sentit emocional i sensible.
Com a futurs mestres que serem, funcionarem més emocionalment que racionalment. No podrem deixar de banda la part racional, però és molt important educar emocionalment, és a dir audiovisual-ment.

Us adjunto l'enllaç del primer capítol del llibre on line que és el que hem tractat a classe:
http://books.google.es/books?id=R42bS1pdfikC&printsec=frontcover&hl=es#v=onepage&q&f=false

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada